Utbildning – Traditionell HR eller göra skillnad på riktigt?

HR:s roll i en agil organisation – hur kan jag som HR-person skapa maximalt värde i en agil organisation?

I en modern (och agil) organisation är lärandet och anpassningsförmågan central. Vad kan, bör och vill HR bidra med i en ständigt föränderlig organisation?

Agilt är i grunden ett tankesätt om hur organisationer bör förhålla sig till en komplex och skakig värld. Allt fler organisationer jobbar eller vill jobba agilt, men det kan vara svårt för HR att hänga på; vi har våra processer, lagar och regler att förhålla oss till. Vissa områden inom HR kan kännas lätt att arbeta agilt med, medan andra upplevs betydligt svårare att förändra på grund av lagar, regler och annat. 

Impact Arena och ProAgile har nu glädjen att tillsammans kunna erbjuda en utbildning i fyra delar som fokuserar på hur vi på HR kan utveckla vårt sätt för att arbeta i syfte att bidra med maximalt värde i såväl en agil organisation som i en värld i förändring.

I den här utbildningen får du lära dig grunderna i agilt förhållningssätt och kring agila metoder. Därefter rör vi oss snabbt in på hur HR fungerar idag och tittar på hur vi kan jobba med traditionella HR-processer på ett mer agilt sätt. Hur kan vi exempelvis hantera ämnen som lönesättning, rehab, arbetsmiljö, arbetsrätt, kompetensutveckling och ledarstöd i en agil organisation?

Kursen är fyra halvdagar under oktober-november 2020.

Datum: 22 oktober, 3 november, 19 november och 1 december . Tid samtliga tillfällen: 13.00 – 17.00 (inklusive pauser).

Pris: 17 500 kr ex moms.

Om du vill veta mer hör av dig till: anna@impactarena.com 


Fördjupad information om utbildningen

Under utbildningen kommer du få teoretisk kunskap blandat med praktiska övningar samt diskussioner där vi vrider och vänder på begreppen och verklighetsbeskrivningen.

Upplägg:

  • Halvdag 1: Vi går igenom det agila tänket och arbetssätten, vad är de agila grundprinciperna och varför är de viktiga? Vi fördjupar oss inom organisation och ledarskap.
  • Halvdag 2: HR kopplat till de agila principerna. Vi ritar upp HR-kartan tillsammans och kopplar det till det agila mindsetet. Vi problematiserar och möjliga utvägar kring exempelvis hur HR-året kan göras mer agilt.
  • Halvdag 3: Vi djupdyker i de områden som deltagarna önskar. Det kan vara lönesättning, rehabilitering, rekrytering, onboarding, uppsägningar, performance management/development eller annat.
  • Halvdag 4. Det här tillfället blir praktiska case där deltagarna får experimentera utifrån sina nya kunskaper och insikter – deltagarna delas upp i grupper och får ett gäng förutsättningar utifrån vilka de ska bygga en (agil) (HR) organisation. Alla deltagarna ombeds ta med en utmaning hemifrån för att få coaching i just det.

Mycket av innehållet kommer att styras av er deltagare tillsammans då era nuvarande utmaningar kommer att ligga till grund för vilka slags praktiska frågor vi dyker ner i. 

Mellan träffarna kommer ni att få med er uppgifter att reflektera kring i ert dagliga arbete. Vi planerar att efter avslutad kurs erbjuda uppföljande träffar där vi fortsätter diskutera hur det ni fick med er under kursen kan användas i ert dagliga arbete.

Om du vill veta mer hör av dig till: anna@impactarena.com